Басейните в известните унгарски пещерни бани Miskolctapolca станаха жертва на покачващите

...
Басейните в известните унгарски пещерни бани Miskolctapolca станаха жертва на покачващите
Коментари Харесай

Цените на газа доведоха до затваряне на известните унгарски пещерни бани


Басейните в известните маджарски пещерни бани Miskolctapolca станаха жертва на покачващите се цени на газа. Посетители идват в голямата пещера от преди римско време, с цел да се къпят в нейните естествено затоплени води. През последните години мястото разчита на газ за повишение на температурите в басейните и пещерите, изключително през зимата.

Пещерата има пет зали за къпане и лабиринтни пасажи с масажни струи. Тя затвори в понеделник за неустановен интервал от време. „ Трябва да затворим заради една единствена причина - използването на газ през трите месеца от октомври до декември ще коства спомагателни 140 000 $ “, сподели основният изпълнителен шеф Юдит Немет, съобщи Нова телевизия.

Затварянето ще има неизбежно влияние върху хотелите и къщите за посетители и други туристически бизнеси в покрайнината - обезпокоителен знак за промишленост, която едвам неотдавна стартира да се възвръща от пандемията от COVID-19.

Клиенти, които се къпят във водите за финален път преди уикенда, споделиха, че към момента се надяват на пролонгация в последния миг. „ Не мога да схвана затварянето на подобен прелестен комплекс. Правителството поддържа всевъзможни неща. Не можеха ли да дадат малко и на това? “, попита Андреа Муска, до момента в който отпочиваше в един от басейните. „ Хотелите ще банкрутират, защото са подвластни от това “, добави брачният партньор ѝ Кароли Керези.

Правителството даде финансова помощ за дребни и междинни предприятия, работещи в основни вериги за доставки в индустриалния бранш, с цел да се оправят с възходящите разноски за сила, само че към момента не е предложило помощ на бранша на услугите.

„ Ако можем по някакъв метод да намерим енергийно ефикасен метод да сменяем това голямо повишаване на цената на газа, и в случай че можем да получим някаква помощ, тогава незабавно ще стартираме да изследваме тази опция “, сподели Немет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР